Walkura, klik voor startpagina. Walkura, klik voor startpagina.
Gletsjer-IJsland.jpg

"En wij dopen haar WALKURA"

Na de vele uren werkzaamheden werd de boot omgedoopt naar "Walkura". Dit ging uiteraard vergezeld van een aantal gasten, onder het genot van de nodige hapjes en drankjes.

In de Germaanse religie heeft de mensen wereld, de midgard, een gespiegelde samenleving in de goden wereld, de äsgard. Deze werelden lopen iets door elkaar omdat de goden via bilfrost ( de regenboog brug) vanuit äsgard naar de mensen wereld kunnen gaan. Dit leidt tot allerlei spannende avonturen. Maar aan het eind zullen beide werelden ten onder gaan in het Ragnarök. ( het Germaanse eind der tijden) Dan zullen de goden vechten tegen de slechte lieden, draken, slangen en woeste wolven om de naderende ondergang te voorkomen.

Nu houdt Odin, de hoofdgod, daar al rekening mee en verzameld dappere krijgers uit de mensen wereld in zijn Walhalla om later mee ten strijde te trekken in het Ragnarök.

De krijgers kregen tijdens hun leven een persoonlijke schutsgodin ter bescherming, tot het moment dat hun tijd was gekomen om naar het Walhalla te gaan, (sneuvelen op het slagveld). Hun beschermengel zorgde daarna ook voor de begeleiding naar Odin's banket.

Deze schutsgodinnen worden Walkuren genoemd. Wij hopen dat onze boot ons op dezelfde wijze zal beschermen. Wij mensen kunnen immers niet weten wat de drie Nornen, als wevers van het menselijk lot, voor ons geweven hebben.

BootWeDopenHaarWalkuraBootWeDopenHaarWalkura