Walkura, klik voor startpagina. Walkura, klik voor startpagina.
SmogenZweden.jpg

Onze Friese Stabij, Thorda

Sinds vorig jaar hebben we een nieuw bemanningslid aan boord. Niet dat we veel hulp aan hem hebben, maar wel heel veel plezier. 

In juni 2021 hebben we hem in Friesland opgehaald uit een nest van 10 pups.

Het nest is heel goed gesocialiseerd en toen hij 3 weken oud was, zijn we elke week bij hem op visite geweest, zodat hij alvast aan ons kon wennen.

We wilden hem zijn behoefte aan boord laten doen, zodat we eventueel een paar nachten door zouden kunnen zeilen. Nadat hij thuis zindelijk was zijn we een week aan boord gegaan en ging Thorda mooi naar de voorpunt om zijn behoefte te doen. We hadden al wel een reling net gespannen zodat ons hondje niet overboord zou vallen, maar ons mannetje is niet bang en een beetje overmoedig, want Jaap kon hem nog net tussen wal en schip omhoog trekken toen hij 3 maanden oud was. Hij wilde naar kinderen op de kade en sprong over de reling. Dat ging dus even mis.


Inmiddels hebben we al een 2 maanden zeiltocht met Thor naar Denemarken en Zweden achter de rug. Zodra we gaan zeilen gaat hij slapen. Waarschijnlijk vindt hij al dat water een beetje saai. Hij mag ook graag tussen de luchthappers op het dek liggen, daar ligt hij lekker klem, maar als het te hard waait moet hij van ons in de kuip. In de haven of achter het anker kijkt hij graag op het dek om zich heen. Veel mensen vinden hem leuk en komen geregeld even langs om hem te aaien. Soms zit hij met een stuk touw of knuffel rond te kijken op het dek en dat is natuurlijk een aandoenlijk gezicht. Wat wel heel jammer is, is dat hij zijn behoefte niet meer aan boord wil doen, maar gelukkig kan hij het wel lang ophouden. Bij het uit laten speelt hij vaak met andere honden en rennen ze lekker achter elkaar aan.

Het is een heel ander soort zeilen, want je hebt nu wel een hond bij je die vaak niet welkom is in bepaalde gelegenheden, zoals een museum of restaurant. Als we zonder hem weg willen, laten we hem aan boord. We zeggen dan "Thorda blijft thuis, Thorda moet oppassen" Hij kijkt dan een beetje zielig, maar gaat gewoon zitten en legt zich erbij neer. Zo is hij soms 3 a 4 uur alleen aan boord. We vinden dat wel zielig, maar hij gaat gewoon slapen. Het is een heel gemakkelijk en lief beest. We zijn blij dat we na 15 jaar weer een hond aan boord hebben.

 

 

BootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThordaBootThorda