Walkura, klik voor startpagina. Walkura, klik voor startpagina.
NoordIerland.jpg

 Hoe het allemaal begon

Wij zijn sinds 1991 bij elkaar en het is voor ons allebei het 2e huwelijk.

Tijdens een vakantie in 1995 op Samos in Griekenland kwamen wij, op een gehuurde motor, in een hele mooie baai aan waar een Amerikaans zeiljacht voor anker lag. Een bijbootje dreef in het water en de familie lag lekker in het heerlijke heldere water te spartelen. Het was een paradijselijk plaatje. Dit ontketende bij Hennie de opmerking "oh, dat lijkt mij leuk zo'n zeilboot", waarop Jaap heel erg enthousiast reageerde. Dat wil ik altijd al, maar tot dan vond elke vriendin het maar niets zo'n scheefgaande boot. Hierdoor begon bij Hennie de twijfel toe te slaan en stelde voor om eerst maar een klein zeilbootje te gaan kopen om het uit te gaan proberen.

- Jantar 22 Venus - Een maand later in september hebben wij een kajuitzeilbootje op een trailer gekocht. De beide jongens Erwin en Roy waren toen 13 en 10jr oud. Ook hadden wij een Terveurense herder, Odin genaamd . Vanaf die tijd hebben wij zoveel mogelijk gezeild en ook elke vakantie werd vanaf dat moment aan boord doorgebracht. In het weekend reden wij met de auto en boot naar Balk in Friesland. Het was wel krap aan boord met z'n allen, dus in 1997 werd er een grotere zeilboot aangeschaft.

- Neptune 27 - Het vaargebied in de weekenden werd verlegt naar het Zuidlaardermeer en in de vakanties naar de Duitse eilanden en de Oostzee. Aan boord komen wij tot rust, dus ook met regen en slecht weer gingen wij toch vaak naar de boot, want als wij thuis bleven waren wij vaak aan het werk. Het is natuurlijk handig als je alles zelf kunt doen, maar je blijft ook altijd bezig, vooral met het bedrijf aan huis. In de winter stond de boot bij ons achter de boerderij en werd de klussenlijst die wij in de zomermaanden hadden aangemaakt uitgevoerd. Elk voorjaar ging de boot dan ook als nieuw te water.

- v/d Stadt 34 - In mei 2001 wilden vrienden van ons de boot kopen, en omdat wij toch al over een grotere boot voor langere reizen begonnen na de denken hebben wij hem verkocht. Wij zijn direct achter een andere aangegaan, want geen boot was inmiddels al geen optie meer. Een wens was een stevige stalen boot met een grote bakskist. Staal vanwege de sterkte en Jaap kan daar alles zelf aan doen, ook het laswerk .Een grote bakskist, omdat wij een off the road motor mee wilden nemen aan boord. De boot werd gevonden in Makkum bij Denekamp in de vorm van een stalen v/d Stadt 34 knikspant. De vakantie die dat jaar gepland stond voor de Oostzee, werd veranderd in het IJsselmeer en het Markermeer. Dit om de boot eerst goed te leren kennen. De klussenlijst was enorm voor die winter. Ook de zeilen waren nodig aan vervanging toe, maar vanwege het budget hebben wij dat een jaar later aangepakt. Hennie weet inmiddels ook dat het niet alleen paradijselijk is zo'n boot, want windkracht 8 en 9 hebben wij inmiddels ook al meerdere malen gehad, maar het zeilvirus heeft ook haar vrij vlot te pakken gekregen.

 

 

bootHetBeginbootHetBeginbootHetBeginbootHetBeginbootHetBegin